top of page
IMG_0890_edited.jpg

Jobba på Musikglädjen

Ett musikaliskt extrajobb för unga

Som lärare på Musikglädjen håller man privat hemundervisning i ett instrument åt barn i åldrarna 7-15. Oftast är undervisningen 45-60 min i veckan per elev och lektionerna sker hemma hos eleven, men upplägget beror helt på ditt schema och vilka tider du kan jobba. Vi har lagt stor vikt vid att göra jobbet särskilt designat för att fungera parallellt med studier - du bestämmer själv hur många timmar du vill jobba per vecka och exakt hur ditt schema ser ut.

Som lärare på musikglädjen förväntas du vara ansvarsfull och ha god kommunikationsförmåga. Du ansvarar själv för den löpande kontakten med dina elevers vårdnadshavare så det är av yttersta vikt att vara tillgänglig att svara på sms och mejl löpande. Du ansvarar också för att en gång i månaden rapportera vilka tider du har jobbat.  

Du ska studera eller har en annan syssla på mer än 50%

Du ska minst fylla 16 i år

Du ska ha minst 3 års erfarenhet på ditt huvudinstrument

Du ska vara tillgänglig att jobba minst 2h/vecka 

Anställningsprocessen

Fyll i formuläret nedan för att göra din ansökan. Vi kommer att kontakta dig via mail därefter så håll utkik i din skräpkorg närmaste veckan. Om din ansökan möter våra krav och vi har elever tillgängliga nära dig kommer du bli inbjuden att boka en digital intervju med vår rekryteringsansvarige. Till intervjun vill vi att du har förberett ett CV. För att jobba hos oss behöver du uppvisa ett tomt belastningsregister.

Instrument (kryssa i alla du kan spela, inte bara ditt huvudinstrument)

Ansök

Tack för din ansökan!

Våra förväntningar på dig

 • Hur går lektionerna till?
  En vanlig lektion med Musikglädjen är 40-60 min lång och fokus ligger på att ha kul och lära sig något nytt. Läraren kommer att anpassa undervisningen direkt efter elevens önskemål och behov, så exakt hur en lektion ser ut kan skilja sig mycket från elev till elev. Vill ni spela Mozart, läsa noter, och jobba med teknik? Ingen fara! Eller vill ni skriva egna låtar, improvisera, och spela dagens top hits? Då löser vi det! Vår utlärningsmetod är speciellt framtagen för att passa våra längre lektioner och våra lärares förmågor. Eftersom våra lärare är ungdomar som brinner för musik så ligger fokuset framför allt på att: (1) Ha roligt och tända en gnista för musik, (2) ta vara på tiden och testa många olika typer av musicerande och (3) bara lära ut saker som läraren själv behärskar fullt ut. Alla lärare blir erbjudna en kurs i vår pedagogik och har tillgång till både pedagogiskt material och coachning av erfarna lärare.
 • Hur kan det vara så billigt?
  På Musikglädjen är vi väldigt stolta över vårt låga pris. Vi tycker att alla förtjänar möjligheten att utveckla sina musikaliska talanger och strävar efter att göra musikundervisning tillgänglig för alla som har ett intresse, oavsett ekonomisk bakgrund. Det är tre stora skäl som gör att lektionerna kan vara så billiga: Vi har inga dyra undervisningslokaler i innerstan. Vi har minimal administration och extremt effektiva processer. Våra lärare är talangfulla individer i början av sina karriärer. Att vi kan erbjuda dem konkurrenskraftiga, men budgetvänliga, löner bidrar ytterligare till att hålla ner våra totala kostnader. I priset ingår lektionen, resan hem till er, och lärarens planeringstid. Det ingår däremot inte ett instrument att spela på eller pedagogiskt stöd från läraren utanför lektionstid - vill ni ha kompletterande material och videor får läraren ta fram det under lektionstid.
 • Binder vi upp oss till något? Hur går betalningen till?
  På Musikglädjen binder ni inte upp er till en hel termin utan kan sluta eller ta ett uppehåll när ni vill. Därför betalar ni för varje enskild lektion istället för ett fast terminspris. Betalningen sker månadsvis och i efterhand via faktura. Om ni exempelvis har haft 4 st lektioner under januari kommer ni att få fakturan för dessa i februari. Fakturorna skickas ut via email från ekonomi@musikgladjen.se till den mailadress ni angett. Att skicka in en intresseanmälan på hemsidan är inte bindande. När ni tackar ja till att bli kontaktade av en lärare binder ni er bara till policys och villkoren, alla lektioner ni har bokat med en lärare kan ni alltid ställa in upp till 3 timmar innan lektionsstart.
 • Behöver jag själv ha instrumentet?
  Till pianolektioner behöver ni ha ett instrument hemma till lektionsstart. Se gärna tips på bra pianon till nybörjare. För gitarrlektioner kan det ibland gå bra att låna ett instrument från läraren under första lektionen, men vi rekommenderar att köpa en egen redan innan lektionsstart. En enkel akustisk gitarr räcker långt för de flesta nybörjarna.
 • Vilka är lärarna?
  Våra lärare är musikintresserade ungdomar i åldern 16-25. Alla våra lärare har genomgått en generell introutbildning, en pedagogisk grundutbildning, och har löpande tillgång till fördjupande utbildningsmaterial samt mer erfarna lärare att bolla idéer med. Alla som anställs måste uppvisa ett utdrag ur sitt belastningsregister i enlighet med svensk lag. För att få jobba hos oss kräver vi att utdraget är tomt.
bottom of page