top of page
Två personer som jobbar som pianolärare och gitarrlärare åt barn

Jobba som musiklärare

Musikglädjens mål är att vara en mötesplats för ungdomar som spelar musik där vi kan erbjuda jobb som instrumentlärare och lägerledare, nätverkande, hjälp att hitta gig, studioutrustning och mycket mer.

Att jobba som lärare hos Musikglädjen innebär vanligtvis att hålla hemundervisning i ett instrument för barn i åldrarna 7-15. Oftast är undervisningen 40-60 min i veckan per elev och sker hemma hos eleven, men upplägget beror helt på ditt schema och vilka tider du vill jobba. Jobbet är speciellt designat för att passa med en skolgång så du bestämmer själv hur många timmar du vill jobba och när - allt från en timme i veckan och uppåt!

Innan du börjar hos oss ger vi dig tid att läsa våra pedagogiska handböcker, ta del av andra lärares bästa tips och övningar, gå på ett utbildningstillfälle lett av erfarna lärare, eller skugga en annan lärare om det finns någon tillgänglig i din ort. Allt för att du ska vara så bekväm som möjligt inför din första lektion! 

 

Vi vill kunna erbjuda ett så flexibelt jobb som möjligt - du bestämmer själv vilka tider du vill jobba, hur många elever du vill ha, och har alltid möjligheten att ställa in ett pass ifall schemat inte går ihop en vecka. Ett perfekt jobb att kombinera med skolan! 

Ansök nu, läs mer i vår FAQ, eller hör av dig med frågor till lucas@musikgladjen.se eller 0760-22 24 23.

Utvecklas musikaliskt 

Flexibelt extrajobb

Ansök till Musikglädjen!

Tack! Du får svar på MAIL

Instrument (kryssa i alla du kan spela, inte bara ditt huvudinstrumen)
Formulär
FAQ
 • Hur går lektionerna till?
  En vanlig lektion med Musikglädjen är 40-60 min lång och fokus ligger på att ha kul och lära sig något nytt. Läraren kommer att anpassa undervisningen direkt efter elevens önskemål och behov, så exakt hur en lektion ser ut kan skilja sig mycket från elev till elev. Vill ni spela Mozart, läsa noter, och jobba med teknik? Ingen fara! Eller vill ni skriva egna låtar, improvisera, och spela dagens top hits? Då löser vi det! Vår utlärningsmetod är speciellt framtagen för att passa våra längre lektioner och våra lärares förmågor. Eftersom våra lärare är ungdomar som brinner för musik så ligger fokuset framför allt på att: (1) Ha roligt och tända en gnista för musik, (2) ta vara på tiden och testa många olika typer av musicerande och (3) bara lära ut saker som läraren själv behärskar fullt ut. Alla lärare blir erbjudna en kurs i vår pedagogik och har tillgång till både pedagogiskt material och coachning av erfarna lärare.
 • Vad ingår i priset?
  I priset ingår lektionen, resan hem till er, och lärarens planeringstid. Det ingår inte ett instrument att spela på eller pedagogiskt stöd från läraren utanför lektionstid - vill ni ha kompletterande material och videor får läraren ta fram det under lektionstid.
 • Binder vi upp oss till något? Hur går betalningen till?
  På Musikglädjen binder ni inte upp er till en hel termin utan kan sluta eller ta ett uppehåll när ni vill. Därför betalar ni för varje enskild lektion istället för ett fast terminspris. Betalningen sker månadsvis och i efterhand via faktura. Om ni exempelvis har haft 4 st lektioner under januari kommer ni att få fakturan för dessa i februari. Fakturorna skickas ut via email från ekonomi@musikgladjen.se till den mailadress ni angett. Att skicka in en intresseanmälan på hemsidan är inte bindande. När ni tackar ja till att bli kontaktade av en lärare binder ni er bara till policys och villkoren, alla lektioner ni har bokat med en lärare kan ni alltid ställa in upp till 3 timmar innan lektionsstart.
 • Behöver jag själv ha instrumentet?
  Till pianolektioner behöver ni ha ett instrument hemma till lektionsstart. Se här för tips på bra pianon till nybörjare och här för tips på hur man bäst handlar begagnade pianon. För gitarrlektioner kan det ibland gå bra att låna ett instrument från läraren under första lektionen, men vi rekommenderar att köpa en egen redan innan lektionsstart. Här är tips på bra gitarrer för nybörjare.
 • Vilka är lärarna?
  Våra lärare är musikintresserade ungdomar i åldern 15-23. Innan vi anställer någon har vi en individuell intervju och sedan måste de även uppvisa ett utdrag ur sitt belastningsregister i enlighet med svensk lag. För att få jobba hos oss kräver vi att utdraget är tomt. Alla lärare erbjuds sedan en utbildning i grundläggande pedagogik där de får göra en lektionsplan och får konkreta tips på övningar och lekar. Sedan har vi även fördjupande stödmaterial att läsa för de som vill, och en erfaren lärare att ringa och ställa frågor till när som helst.
 • Kan man börja spela själv medan man väntar på att få en lärare?
  Självklart! Nu för tiden finns det fantastiskt material att hitta helt gratis på nätet. Här har vi skrivit en guide för hur du kan börja spela piano själv utan en pianolärare, och här är samma guide fast för dig som vill spela gitarr.
bottom of page