top of page
IMG_0729_edited_edited.jpg

Pianolektioner

Musikglädjen erbjuder pianolektioner till barn och unga med unga lokala musiker som lärare. Lektionerna sker alltid hemma hos eleven så att ni som föräldrar slipper skjutsa runt dem och ni kan själv välja dag och tid för lektionen så att den passar perfekt in i veckoschemat. Våra pianolärare studerar ofta musik på antingen gymnasie- eller högskolenivå och de anpassar alltid undervisningen efter elevens behov och önskemål. Du kan få pianolektioner av Musikglädjen i Stockholm, Göteborg, och Malmö.​

Börja spela piano

Vårt koncept

Var:

Lektionerna sker hemma hos er

När: 

Ni bestämmer själva tid tillsammans med läraren

Pris: 

315 kr/lektion inklusive lärarens resa hem till er

Mer: 

Fri avbokning om ni kontaktar läraren minst 3h före lektionsstart. Ingen uppsägningstid.

Vi tror väldigt starkt på att barn behöver ha roligt för att lära sig, och en stor del av det är att känna sig trygg och avslappnad. Genom att hålla pianoundervisningen i elevens hem kan vi maximera lektionstiden så att det finns gott om tid att utforska alla möjliga aspekter av musiken, inte bara teknik och skalor utan: låtskrivning, komp, improvisation, gehör, musiklekar, musikhistoria och mycket mer. Våra pianolärare är tränade att uppmuntra till nyfikenhet och experimentering - precis det som barn och unga behöver för att fastna för något.

Privatlektioner i ditt hem

Träffa några av våra pianolärare

axel wokander-min.jpg

Axel, 20 år

Lärare 2.jpg

Viktoria, 23 år

ebba nilber-min.jpg

Ebba, 21 år

 • Hur går lektionerna till?
  En vanlig lektion med Musikglädjen är 40-60 min lång och fokus ligger på att ha kul och lära sig något nytt. Läraren kommer att anpassa undervisningen direkt efter elevens önskemål och behov, så exakt hur en lektion ser ut kan skilja sig mycket från elev till elev. Vill ni spela Mozart, läsa noter, och jobba med teknik? Ingen fara! Eller vill ni skriva egna låtar, improvisera, och spela dagens top hits? Då löser vi det! Vår utlärningsmetod är speciellt framtagen för att passa våra längre lektioner och våra lärares förmågor. Eftersom våra lärare är ungdomar som brinner för musik så ligger fokuset framför allt på att: (1) Ha roligt och tända en gnista för musik, (2) ta vara på tiden och testa många olika typer av musicerande och (3) bara lära ut saker som läraren själv behärskar fullt ut. Alla lärare blir erbjudna en kurs i vår pedagogik och har tillgång till både pedagogiskt material och coachning av erfarna lärare.
 • Hur kan det vara så billigt?
  På Musikglädjen är vi väldigt stolta över vårt låga pris. Vi tycker att alla förtjänar möjligheten att utveckla sina musikaliska talanger och strävar efter att göra musikundervisning tillgänglig för alla som har ett intresse, oavsett ekonomisk bakgrund. Det är tre stora skäl som gör att lektionerna kan vara så billiga: Vi har inga dyra undervisningslokaler i innerstan. Vi har minimal administration och extremt effektiva processer. Våra lärare är talangfulla individer i början av sina karriärer. Att vi kan erbjuda dem konkurrenskraftiga, men budgetvänliga, löner bidrar ytterligare till att hålla ner våra totala kostnader. I priset ingår lektionen, resan hem till er, och lärarens planeringstid. Det ingår däremot inte ett instrument att spela på eller pedagogiskt stöd från läraren utanför lektionstid - vill ni ha kompletterande material och videor får läraren ta fram det under lektionstid.
 • Binder vi upp oss till något? Hur går betalningen till?
  På Musikglädjen binder ni inte upp er till en hel termin utan kan sluta eller ta ett uppehåll när ni vill. Därför betalar ni för varje enskild lektion istället för ett fast terminspris. Betalningen sker månadsvis och i efterhand via faktura. Om ni exempelvis har haft 4 st lektioner under januari kommer ni att få fakturan för dessa i februari. Fakturorna skickas ut via email från ekonomi@musikgladjen.se till den mailadress ni angett. Att skicka in en intresseanmälan på hemsidan är inte bindande. När ni tackar ja till att bli kontaktade av en lärare binder ni er bara till policys och villkoren, alla lektioner ni har bokat med en lärare kan ni alltid ställa in upp till 3 timmar innan lektionsstart.
 • Behöver jag själv ha instrumentet?
  Till pianolektioner behöver ni ha ett instrument hemma till lektionsstart. Se gärna tips på bra pianon till nybörjare. För gitarrlektioner kan det ibland gå bra att låna ett instrument från läraren under första lektionen, men vi rekommenderar att köpa en egen redan innan lektionsstart. En enkel akustisk gitarr räcker långt för de flesta nybörjarna.
 • Vilka är lärarna?
  Våra lärare är musikintresserade ungdomar i åldern 16-25. Alla våra lärare har genomgått en generell introutbildning, en pedagogisk grundutbildning, och har löpande tillgång till fördjupande utbildningsmaterial samt mer erfarna lärare att bolla idéer med. Alla som anställs måste uppvisa ett utdrag ur sitt belastningsregister i enlighet med svensk lag. För att få jobba hos oss kräver vi att utdraget är tomt.
bottom of page