top of page

Våra lektioner

Musik ska vara kul

Alla våra lektioner styrs av en enda central idé: musik ska vara kul.

Det säger såklart alla musikskolor, men alla har inte möjligheten att genomföra det på samma sätt som vi. Våra lektioner är långa, individuella, och våra lärare har bara en handfull elever vardera, vilket gör undervisningen individanpassad ut i fingerspetsarna!

Vissa tycker att tekniska framsteg är roliga i sig, andra behöver jobba mer kreativt för att bli stimulerade - inga problem! På våra lektioner kan vi göra allt från att skriva låtar och prata om musikhistoria till att traggla teknik och kämpa med svåra stycken. Genom att ha roligt med musik på elevens villkor hoppas vi kunna inspirera till ett långvarigt musikintresse.

Alla våra lärare är mellan 16-25 år och de flesta studerar musik till vardags på antingen gymnasie- eller högskolenivå. Det är väldigt viktigt för oss att våra lärare också har roligt och känner sig trygga under lektionerna. Därför får alla lärare en grundutbildning i pedagogik och lektionsplanering, samt löpande coachning av mer erfarna lärare som kan hjälpa till att komma med nya idéer och perspektiv. 

Vilka är lärarna?

Vårt koncept

Var:

Lektionerna sker hemma hos er

När: 

Ni bestämmer själva tid tillsammans med läraren

Pris: 

315 kr/lektion inklusive lärarens resa hem till er

Mer: 

Fri avbokning om ni kontaktar läraren minst 3h före lektionsstart. Ingen uppsägningstid.

Hur fungerar det?

1

Ni gör en icke-bindande intresseanmälan på vår hemsida. Så fort vi får in anmälan börjar vi fråga runt bland våra lärare i ert område. 

Intresseanmälan

2

Vi hör av oss till er för att få en bättre förståelse för elevens personlighet och behov så att vi kan välja rätt lärare för just er. 

Vi hör av oss

3

Vi parar ihop er med läraren som passar bäst och ni kommer tillsammans överens om en dag och tid att köra lektion på och sätter igång med undervisningen.

Matchning och tidbokning

Lärare 1.jpg

Julia

18 år, gitarr

Hej! Jag heter Julia och jag valde det här jobbet för att kunna jobba med något jag gillar och dela det roliga med musik med andra! Mitt huvudinstrument är gitarr, och jag hoppas att du kommer gilla att spela instrumentet lika mycket som jag gör.

Blogg

 • Hur går lektionerna till?
  En vanlig lektion med Musikglädjen är 40-60 min lång och fokus ligger på att ha kul och lära sig något nytt. Läraren kommer att anpassa undervisningen direkt efter elevens önskemål och behov, så exakt hur en lektion ser ut kan skilja sig mycket från elev till elev. Vill ni spela Mozart, läsa noter, och jobba med teknik? Ingen fara! Eller vill ni skriva egna låtar, improvisera, och spela dagens top hits? Då löser vi det! Vår utlärningsmetod är speciellt framtagen för att passa våra längre lektioner och våra lärares förmågor. Eftersom våra lärare är ungdomar som brinner för musik så ligger fokuset framför allt på att: (1) Ha roligt och tända en gnista för musik, (2) ta vara på tiden och testa många olika typer av musicerande och (3) bara lära ut saker som läraren själv behärskar fullt ut. Alla lärare blir erbjudna en kurs i vår pedagogik och har tillgång till både pedagogiskt material och coachning av erfarna lärare.
 • Hur kan det vara så billigt?
  På Musikglädjen är vi väldigt stolta över vårt låga pris. Vi tycker att alla förtjänar möjligheten att utveckla sina musikaliska talanger och strävar efter att göra musikundervisning tillgänglig för alla som har ett intresse, oavsett ekonomisk bakgrund. Det är tre stora skäl som gör att lektionerna kan vara så billiga: Vi har inga dyra undervisningslokaler i innerstan. Vi har minimal administration och extremt effektiva processer. Våra lärare är talangfulla individer i början av sina karriärer. Att vi kan erbjuda dem konkurrenskraftiga, men budgetvänliga, löner bidrar ytterligare till att hålla ner våra totala kostnader. I priset ingår lektionen, resan hem till er, och lärarens planeringstid. Det ingår däremot inte ett instrument att spela på eller pedagogiskt stöd från läraren utanför lektionstid - vill ni ha kompletterande material och videor får läraren ta fram det under lektionstid.
 • Binder vi upp oss till något? Hur går betalningen till?
  På Musikglädjen binder ni inte upp er till en hel termin utan kan sluta eller ta ett uppehåll när ni vill. Därför betalar ni för varje enskild lektion istället för ett fast terminspris. Betalningen sker månadsvis och i efterhand via faktura. Om ni exempelvis har haft 4 st lektioner under januari kommer ni att få fakturan för dessa i februari. Fakturorna skickas ut via email från ekonomi@musikgladjen.se till den mailadress ni angett. Att skicka in en intresseanmälan på hemsidan är inte bindande. När ni tackar ja till att bli kontaktade av en lärare binder ni er bara till policys och villkoren, alla lektioner ni har bokat med en lärare kan ni alltid ställa in upp till 3 timmar innan lektionsstart.
 • Behöver jag själv ha instrumentet?
  Till pianolektioner behöver ni ha ett instrument hemma till lektionsstart. Se gärna tips på bra pianon till nybörjare. För gitarrlektioner kan det ibland gå bra att låna ett instrument från läraren under första lektionen, men vi rekommenderar att köpa en egen redan innan lektionsstart. En enkel akustisk gitarr räcker långt för de flesta nybörjarna.
 • Vilka är lärarna?
  Våra lärare är musikintresserade ungdomar i åldern 16-25. Alla våra lärare har genomgått en generell introutbildning, en pedagogisk grundutbildning, och har löpande tillgång till fördjupande utbildningsmaterial samt mer erfarna lärare att bolla idéer med. Alla som anställs måste uppvisa ett utdrag ur sitt belastningsregister i enlighet med svensk lag. För att få jobba hos oss kräver vi att utdraget är tomt.
IMG_3611_edited.jpg

Gitarrlektioner för barn och unga i åldrarna 7-15. Välj mellan elgitarr eller akustisk eller testa på lite av båda. Det kan vara allt från rockklassiker till moderna poplåtar.

Gitarr

Copy of 20220706_132253_edited_edited.jp

Pianolektioner till såväl nybörjare som de mer erfarna pianisterna. Allt från notläsning, komp, melodier, improvisation, och egen komposition. 

Copy of IMG_3697_edited_edited.jpg

Annat

Våra fantastiska lärare kan spela de flesta instrumenten! Är eleven sugen på att spela fiol, trummor, oboe, klarinett - ja vad som helst - så kan ni anmäla er till det också! 

290967698_1230896461056865_5171327780328

Sång

Sånglektioner för barn och unga i åldrarna 6-15. Kombineras ofta med enkla gitarr eller pianolektioner för att eleven ska kunna kompa sig själv.

bottom of page