top of page

Vad är
Musikglädjen?

Välkommen till Musikglädjen - en musikskola som anställer ungdomar som instrumentlärare för att ge barn och unga möjlighet att lära sig spela ett instrument. Idag är det många som inte tillgång till musikundervisning på grund av långa köer, höga kostnader eller geografiska hinder. Genom att hitta lokala ungdomar som brinner för musik kan vi erbjuda smidiga och flexibla lektioner fyllda med musikglädje till barn som annars inte har möjlighet att spela. Vi har lärare i alla möjliga instrument, men framför allt piano och gitarr eftersom de oftast har längst kö på Kulturskolan. 

Om oss

Som en organisation startad och driven av unga musiker har Musikglädjen en unik insikt i vilka utmaningar ungdomar som studerar kan ställas inför i arbetslivet. Vi har därför kunnat utforma arbetsvillkor som passar just unga musiker och gör det möjligt för dem att kombinera jobbet med sina studier på ett balanserat sätt. Till exempel väljer alla lärare själva sina arbetstider och har fullständig kontroll över all tidbokning.

 

Dessutom erbjuder Musikglädjen en social miljö där unga musiker kan träffa likasinnade och utvecklas tillsammans som musiker och som individer. Vi hjälper även våra lärare med att navigera musikbranschen som ung genom att hjälpa till att hitta gig och frilansuppdrag, erbjuda hjälp i förhandlingar, och låna ut instrument och inspelningsutrustning.   

Av unga för unga

Musikglädjen logotyp.png
20220706_110111 (2).jpg

Att kunna erbjuda maximalt roliga och inspirerande musiklektioner till alla barn och unga som vill lära sig spela ett instrument.

Mission

citat höger.png
citat vänster.png
Våra lärare
info2.png
info1.png
info3.png

Gett jobbmöjligheter till över 120 ungdomar

Undervisat över 3000 pianolektioner och 1200 gitarrlektioner

Tillsammans med elever skrivit, spelat in, och släppt 12 egna låtar 

Sponsrat produktionen av 4 album som våra pedagoger skapat

info4.png

Tillsammans har vi

bottom of page